Horeca Friese Wadden gaat personeelstekort te lijf met Academy

Horeca Friese Wadden gaat personeelstekort te lijf met Academy
Van Heeckeren op Ameland.

In navolging van Texel, gaan nu ook de Friese Waddeneilanden een eigen Academy oprichten. Doel is om personeel op te leiden en te werven voor de horeca. De horeca op de Friese Waddeneilanden kampt met een flink personeelstekort.

Ameland start eind september 2019 als eerste met een eigen Acedamy, zo meldt de Leeuwarder Courant. Harold van Workum, eigenaar van onder meer Van Heeckeren en The Sunset is één van de initiatiefnemers die zo het personeelstekort te lijf wil gaan.

De bedoeling van de Academy is dat leerlingen één keer per week naar school gaan en hun mb0-opleiding kok of gastheer/gastvrouw in één jaar halen in plaats van twee. Docenten van het Friesland College komen lesgeven op het eiland.

Huisvesting en werk

Ook zorgen de Amelandse ondernemers voor huisvesting. Een voormalige kampeerboerderij is gekocht en wordt omgebouwd. In totaal moeten daar zo'n twintig kamers of appartementen in komen.

Ook de andere Friese Waddeneilanden moeten spoedig volgen. Terschelling treft al voorbereidingen en ook Schiermonnikoog en Vlieland ambiëren een Academy om het personeelstekort op te lossen.. De Friese Wadden volgen hiermee het initiatief van Texel dat vorig jaar van start is gegaan.