The Streetfood Club wint Royal Bliss Cocktail Competition

The Streetfood Club wint Royal Bliss Cocktail Competition
De bartenders van The Streetfood Club

The Streetfood Club uit Utrecht is benoemd tot winnaar van de Royal Bliss Cocktail Competition. In totaal gingen vijf teams de strijd met elkaar aan in de The Five Points Bar & Drink Society in Den Haag.

Het team, bestaande uit bartenders Tony Valens en Marko Pečnik, won de competitie met de cocktail Bringing Sexy Back, een mix van Royal Bliss Vibrant Yuzu Tonic Water, El Jimador Tequila, Italicus, mezcal, simple syrup en verjus. De bartenders wisten de jury te overtuigen met een cocktail die ondanks de complexiteit perfect in balans was. Zij hebben een inspiratietrip naar Barcelona gewonnen.

Signature serve

Royal BlissDe afgelopen periode werden horeca-outlets door Coca-Cola uitgedaagd om hun originele signature serve te creëren met Royal Bliss. De top vijf werd uitgenodigd om de strijd met elkaar aan te gaan tijdens The Royal Bliss Cocktail Competition. Runners up waren Bricks 'Hooch & Brew' uit Den Haag en Hugh Rotterdam, ook zij hebben een ticket naar Barcelona gewonnen. Daar gaan zij onder andere op bartour langs populaire outlets en krijgen zij verschillende workshops. Tijdens deze workshops leren ze onder andere meer over het ontstaan van Royal Bliss, de 40 verschillende nuances van de varianten en de toepassingen daarvan.

Motivatie van de jury

De jury van de avond bestond uit Chi-Ho Ta (mede-eigenaar Calaboose en barmanager Dr. Rotterdam), Albert van Beeck Calkoen (organisator Gin Festival, Mister Cocktail) en Thom Bartelse (marketing en sales voor o.a. Bacardi, Diageo en Bobby’s Gin).

Royal Bliss

Albert van Beeck Calkoen over de winnende cocktail: 'De presentatie van de heren was duidelijk een team effort. De interactie met het publiek, het concept en de smaak van de cocktail stak met kop en schouders boven de rest uit.' Chi-Ho Ta voegt daar nog aan toe: 'Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje van alle ingredienten. Zij hebben een mooie balans gevonden om Royal Bliss te laten shinen in een complex drankje.'

Born to inspire

Royal Bliss is een premium mixer (geschikt voor zowel dark als white spirits), speciaal ontwikkeld in samenwerking met bartenders en smaakexperts. De diversiteit van meer dan 40 geur- en smaaknuances maken Royal Bliss een veelzijdige mixer met veel mogelijkheden. Om die reden is er geen vastomlijnde perfect serve geformuleerd en is de mixer gemaakt om te inspireren. De creativiteit en vrijheid ligt bij de bartender.

Royal Bliss is sinds april in Nederland verkrijgbaar in een 200ml horecafles in de smaakvarianten Creative Tonic Water, Vibrant Yuzu Tonic Water, Bohemian Berry Sensation, en Irreverent Ginger Ale.