Zoektocht naar bartender voor 'wildste barjob in de wereld'

Zoektocht naar bartender voor 'wildste barjob in de wereld'

Talisker Whisky lanceert een internationale wedstrijd om een Wild Spirit 'barman te vinden die de Talisker Wilderness Bar, een bar die letterlijk drijft in de Atlantische Oceaan, zal openhouden.

Geïnteresseerde bartenders hebben één maand de tijd om een Talisker serve te creëren die het best hun eigen ‘Wild Spirit’ tonen; dit kan gaan van een cocktail die gemaakt is van wild gekweekte ingrediënten of een cocktail waarvan je kan genieten in een eigen ontwikkelde wilde setting.

Talisker Whisky geeft aan één gelukkige barman de mogelijkheid om de bartender-job van zijn leven te winnen: een Wilderness bar hosten, drijvend op de Atlantische oceaan. De meest succesvolle deelnemer begint aan een onmisbaar avontuur, de Talisker Wilderness Bar opengehouden houden in een drijvende haven die alleen toegankelijk is via boot, al zwemmend of op een paddlebord.

Serveren in de wildernis

De nieuwe wedstrijd - die op de Instagrampagina van Talisker gelanceerd wordt– vraagt van de bartenders om hun innerlijke Wild Spirit en hun voorliefde voor de zee voor te stellen via een eigen gecreëerde Talisker serve. Voorbeelden hiervan zijn: hun drankje op een locatie in de wildernis serveren, zoeken naar wilde en natuurlijke ingrediënten en hun ‘Wild Spirit’ in hun persoonlijkheid laten zien tijdens de creatie van hun drankje.

De winnende bartender krijgt de kans om de Talisker Wilderness Bar open te houden van 9 tot 12 december, wat samenvalt met de start van de Talisker Whisky Atlantic Challenge. De unieke Wilderness Bar zorgt voor de exclusieve mogelijkheid om de winnende Talisker serve te presenteren aan hun collega Wild Spirits op een afgelegen eiland, omringd door vulkanische rotsen en de Atlantische oceaan.

Talisker Wilderness Bar

Vanuit de Talisker Wilderness Bar hebben bezoekers een exclusieve blik op de start van de Talisker Whisky Atlantic challenge: een zero-emissie roeiwedstrijd in de oceaan die deelnemende teams en individuele participanten op een tocht stuurt van bijna 5000 kilometer. De tocht vertrekt van La Gomera op de Canarische eilanden en gaat helemaal tot aan Nelson’s Dockyard in de haven van Antigua. Het is al het zesde jaar dat Talisker de hoofdsponsor is van de race – het ultieme onmisbare avontuur voor echte ‘Wild Spirits’.

Deze wedstrijd is het volgende hoofdstuk in de Talisker Wilderness Bar-reeks. Na het eerste evenement van vorig jaar langs de ruige kust van Noord-Devon waar zes wild spirits wiens leven rond de zee draait, samenkwamen rond een kampvuur. Zo was Laura Try, die de Talisker Whisky Atlantic Challenge tot een goed einde bracht, één van de aanwezigen. Tom Kay, oprichter van het innovatieve outdoormerk Finisterre en Dan en Jade van Fore/Adventure, een foraging en voedselbedrijf, sloten ook aan bij het kampvuur.

Talisker wordt gemaakt op het eiland van Sky, één van de meest afgelegen en ruige maar toch prachtige landschappen van Schotland. Net zoals de zee de Schotse kustlijn uitgesneden heeft, zo vormt de zee ook Talisker Whisky.

Het whiskey-merk wil mensen opnieuw verbinden met de dingen die er het meeste toe doen - door gebruik te maken van de natuur en te zorgen voor onmisbare avonturen zodat de Wild Spirits in iedereen gevoed worden.

Over de wedstrijd

De wedstrijd loopt van 15 oktober tot 10 november 2019. Er zijn geen kwalificaties nodig maar ervaring in een bar is wel vereist, alle deelnemers moeten ook 25 jaar of ouder zijn. Meer informatie over de toelating tot de wedstrijd, en de algemene voorwaarden, zijn te vinden op het Instagram-kanaal van Talisker @talisker