Oedipus Brewing opent Badhuis Oedipus in Amsterdam

Oedipus Brewing opent Badhuis Oedipus in Amsterdam

Aan het Javaplein in Amsterdam heeft bierbrouwer Oedipus Brewing een horecalocatie geopend: Badhuis Oedipus. Gasten kunnen hier zeven dagen in de week terecht van 14.00 tot middernacht voor eten en drinken.

Oedipus Brewing opende in 2015 haar nieuwe bierbrouwerij en met Badhuis Oedipus is 5 jaar later een tweede locatie geopend.

Badhuis Oedipus is gevestigd aan het Javaplein in Amsterdam-Oost en zeven dagen in de week geopend van 14.00 tot 00.00 uur.

De bieren van de Amsterdamse craftbrouwer zullen uiteraard de boventoon voeren, maar daaromheen zal chef Thomas Sprangers zijn kookkunsten etaleren.

Het Badhuis is een iconisch gebouw in Amsterdam-Oost, gebouwd in 1941 toen het fungeerde als badhuis voor de buurt. In de buurt van het Badhuis zie je veel groen en okergeel terugkomen.

Dit vormt de basis voor het kleurenpalet voor de binnen- en buitenzijde van het pand.

Kunstenaar Boris de Beijer heeft de tapkranen verrijkt met zijn kunstobjecten en er zijn binnenkort diverse muurschilderingen van Oedipus’ huisontwerper Victor Brangolo te zien.

Oedipus Galaxy

Bierbrouwer Oedipus Brewing timmert sinds 2012 flink aan de weg. Bieren als Mannenliefde, Thai Thai, Gaia, Offline, Mama en Polyamorie en hun festival Planet Oedipus zorgden voor een razendsnelle opmars in de craftbeer scene.

Oedipus Galaxy, Oedipus BrewingMaar de ambities zijn groot. Met het toevoegen van natuur, een eigen podium én een nieuw proeflokaal moet Oedipus Galaxy gestalte krijgen. Om dat te bewerkstelligen, hebben ze in 2019 de handen ineen geslagen met bierreus Heineken. Een minderheidsbelang van het bedrijf is in handen van de multinational.