blog

Top 25 Grootste cateraars zorgen voor duurzaamheid en vitaliteit

Catering 3401

Het gaat goed met de cateraars, zo blijkt uit het jaarlijkse overzicht van de Top 25 Grootste cateraars van Misset Catering. Maar natuurlijk is dat niet vanzelf gegaan. Er is flink geïnvesteerd, met name in duurzaamheid en circulariteit.

Top 25 Grootste cateraars zorgen voor duurzaamheid en vitaliteit

Zo gaat de nummer 1 Albron voor 15 jaar het circulaire horecapaviljoen The Green House in Utrecht exploiteren. Daarna wordt het paviljoen ontmanteld, geheel in lijn met de principes van circulariteit.

Vermaat opende vorig jaar het circulaire horecaconcept Circl in het hoofdkantoor van ABN-Amro. Deuren, vloeren, stoelen. Alles werd gemaakt uit materialen die eerder een andere functie hadden. In de keuken is de stroomcapaciteit bewust beperkt, zodat er slim met energie dient te worden omgegaan en oude conserveringstechnieken als wecken weer herleven.

Ook vitaliteit is een thema dat we veel terugzien in de concepten van de cateraars uit de Top 25. De nummer 2 van de lijst, Sodexo, heeft met een nieuwe service als Mindful bijvoorbeeld geïnnoveerd om aan de vraag van gasten te voldoen. Met Mindful weten gasten precies welke ingrediënten er op het bord liggen en wat de voedingswaarden zijn.

Eurest ontwikkelde de Salade Coach. Een concept dat werknemers stimuleert om gezonde keuzes te maken. Gasten kunnen op basis van specifieke gezondheidskenmerken van producten zelf hun salades samenstellen. Bij Vitam maken ze van vitaliteit een missie. Zo hebben ze een vitaliteitsconcept waarmee ze zich niet alleen richten op gezonde(re) voeding, maar ook op een gezonde levensstijl, (sport)activiteiten en het tegengaan van voedselverspilling.

Op steeds meer scholen en evenementen, bij bedrijven en in ziekenhuizen kunnen mensen nu dus kiezen voor een gezonde en verantwoorde maaltijd. Als het aan onze Top 25 ligt, wordt Nederland steeds duurzamer, gezonder en vitaler. 

Download hier de Misset Catering Top 25 Grootste cateraars

Marjon Prummel, hoofdredacteur 

Reageer op dit artikel