Om de dienstverlening aan haar klanten verder te verbeteren, gaat NS Reizigers servicetrainees werven en opleiden. Op zes selectiedagen in juni zal de NS 300 pas afgestudeerde MBO-ers direct een baan als trainee aanbieden. De kandidaten krijgen onder meer een spoedcursus gastheerschap van topkok Herman den Blijker en zijn partner David Crouwel. De nieuwe servicetrainees zullen breed inzetbaar zijn, dus zowel op het station als in de trein.
Kandidaten in catering
Tijdens de zes selectiedagen zal een team van experts op gebied van gastvrijheid van het gloednieuwe bedrijf Engel & Colfield van Den Blijker en Crouwel de kandidaten van binnenkomst tot afscheid op gezette tijdstippen aan het werk zetten bij het verzorgen van de catering. Daar zijn de kandidaten zijn de gehele dag verantwoordelijk voor. Het doel van deze methode is om de sollicitanten de actie te laten beleven en te kijken of 'het jasje bevalt'.
Hoger serviceniveau
Met het aantrekken van nieuwe, breed inzetbare, servicetrainees wil NS Reizigers de dienstverlening op een hoger niveau brengen. Bovendien wil de vervoersmaatschappij voorbereid zijn op de introductie van de OV-Chipkaart en Poortjes, die grote invloed zal hebben op de taken van haar medewerkers. Daarnaast speelt onder meer de voorziene groei van het aantal reizigers een rol.De selectiedagen vinden plaats op 1, 6, 9, 13, 16, 20 juni. Kandidaten kunnen zich aanmelden via nstrainees@onboard.nl