nieuws

Gerrit Zalm ontvangt Veneca-Award

Catering

Voormalig minister van Financiën en vice-premier Gerrit Zalm heeft woensdagavond de Veneca Award 2007 ontvangen. Zalm kreeg de bokaal uitgereikt door Veneca-voorzitter Hans Rijnierse (foto) tijdens het Jaardiner van de branchevereniging van contractcateraars in de Cruise Terminal in Rotterdam.

Gerrit Zalm ontvangt Veneca-Award

‘Veneca spiegelt haar organisatie aan de persoonlijkheid van de heer Zalm, de langstzittende minister van Financiën: vitaal, betrouwbaar, ordelijk, transparant, en vooral met een voorliefde voor goed eten’, aldus Rijnierse. De voorzitter typeerde Zalm als bok op de financiële haverkist van Nederland en als een vrolijke en opgewekte verschijning met doorzettingsvermogen.

De Veneca is Zalm zeer erkentelijk voor wat hij voor de cateringbranche in Nederland heeft betekend. Na een jaar van tegenvallende omzet werd in 2006 door de Veneca-leden tezamen bijna 2% omzetgroei gerealiseerd. De cateringorganisaties hebben dan ook veel waardering voor de kabinetten waarin Zalm actief was.

Rijnierse vroeg het huidige kabinet om deregulering en aandacht voor goed en gezond eten in een wereld waarin alles steeds sneller moet. Gezonde voeding en de bestrijding van overgewicht is namelijk broodnodig. Tevens stelt Veneca voor de zorgpremies te verlagen zodat meer aandacht kan worden besteed aan Verantwoord eten en drinken.

Reageer op dit artikel