nieuws

Hoofdverdachte cateringkidnap voor rechter

Catering

Na meer dan twee jaar begint donderdag het proces tegen de 51-jarige Izaan M., hoofdverdachte van de ontvoering van Claudia Melchers. De eigenaresse van cateringbedrijf CMC in Amsterdam en miljonairsdochter werd op 12 september 2005 gekidnapt uit haar woning in Oud-Zuid in Amsterdam.

Hoofdverdachte cateringkidnap voor rechter

De rechter veroordeelde eerder al drie ‘hulpjes’ bij de ontvoering en de neef van Izaan, Lorenzo M. Die laatste kreeg acht jaar celstraf omdat hij als de initiatiefnemer van de gijzeling werd gezien.

Het proces tegen Izaan liet zo lang op zich wachten omdat hij naar Brazilië was gevlucht. Hij kwam in april naar Nederland.

Izaan heeft bekend dat hij betrokken was bij de ontvoering. Hij gaf onder meer toe dat hij cateraar Claudia Melchers uit haar woning haalde, de buurman heeft vastgebonden, dat hij contact met Melchers onderhield na haar vrijlating en haar is blijven afpersen.

De miljonairsdochter kwam na drie dagen vrij in de buurt van Arnhem, nadat ze was vastgehouden op bungalowpark Landal Stroombroek onder de rook van Doetinchem. De kidnappers eisten in eerste instantie 300 kilo cocaïne. Melchers beloofde hen in plaats daarvan 5 miljoen euro. Ze zou dat geld na haar vrijlating betalen. Het losgeld is echter nooit betaald.

Zie ook

Reageer op dit artikel