nieuws

Branche in geweer tegen ‘neerwaartse prijsspiraal’ bij aanbestedingen

Catering

De brancheorganisaties OSB (schoonmaak), Veneca (catering) en de Nederlandse Veiligheidsbranche (beveiliging) hebben gezamenlijk het Bidbook ‘Blijvend van Waarde’ opgesteld. De branches luiden daarin de noodklok over de aanhoudende ‘neerwaartse prijsspiraal’ bij overheidsaanbestedingen. ‘De aanhoudende prijsdruk leidt tot een grote druk op de kwaliteit van werk, een lagere investering in opleiden en een toenemende werkdruk’, aldus de organisaties.

In het Bidbook worden handreikingen gedaan welke stappen de brancheorganisaties – samen met de overheid – willen zetten om de dienstverlening op peil te houden.

Op 26 oktober 2011 wordt het Bidbook aangeboden aan Minister Kamp van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Naast Minister Kamp zullen ook de voorzitters, de heer Simons (OSB), de heer Rijnierse (Veneca) en mevrouw Griffith (de Nederlandse Veiligheidsbranche) bij deze overhandiging aanwezig zijn.

Reageer op dit artikel