nieuws

Mannen willen meer betalen voor gezonde lunch

Catering

Een opmerkelijk resultaat dat voortkomt uit onderzoek: mannen zijn bereid meer te betalen voor een gezonde lunch dan vrouwen. Tussen mannen en vrouwen bestaat een aantal opvallende verschillen bij de lunch in bedrijfsrestaurants. Voor meer vrouwen horen salade en hartig beleg bij een gezonde lunch, maar mannen zijn bereid om meer te betalen voor zo’n lunch.

Mannen willen meer betalen voor gezonde lunch

Dat blijkt uit een onderzoek van Veneca, de vereniging van Nederlandse cateraars. Ze heeft samen met Blauw Research de lunchgewoontes van bezoekers van bedrijfsrestaurants in kaart gebracht.

Aan het onderzoek hebben bijna 400 mensen meegedaan. Voor 15 procent van de mannen is gebakken vis een onderdeel van een gezonde lunch, terwijl 71 procent van de vrouwen salade onmisbaar vindt.

Mannen zijn wel bereid om meer te betalen voor een gezonde lunch. Voor 23 procent van de mannelijke bezoekers van een bedrijfsrestaurant is een gezonde lunchprijs van vier tot zes euro acceptabel. Voor vrouwen is dit 10 procent.

Het onderzoek wees uit dat 55 procent van de ondervraagde werknemers het aanbieden van gezonde lunches de verantwoordelijkheid van de werkgever vindt.

Reageer op dit artikel