nieuws

Antilliaanse jongeren in inflightcatering

Catering

Vijftig Antilliaanse jongeren krijgen op Rotterdam Airport een opleiding tot luchthavenmedewerker. Een deel van hen zou aan de slag kunnen gaan in de inflightcatering. Anderen vinden mogelijk werk in de beveiliging of aan de balie.

Antilliaanse jongeren in inflightcatering

Het project, Ban Sigui genaamd, is een samenwerking van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR), Rotterdam Airport en de politie. De komende weken krijgen de 50 jongeren een training in catering, sociale vaardigheden en baliewerk. Aan het einde van de rit ontvangen ze een diploma dat de kansen op een baan vergroot. Dit meldt de website van de Wereldomroep.

Ban Sigui betekent in het Papiaments ‘laten we doorgaan’. Het is bedoeld als een positief signaal naar de Antilliaanse jongeren. Het vorige project met Marokkaanse jongeren, ‘Marok’Kans’, was een succes. Toen kregen 23 van de 25 jongeren met hun diploma een baan.

Reageer op dit artikel