nieuws

Bedreigd na vragen over halal catering

Catering

Een oproep om halal en koosjer eten in te voeren in de catering van het gemeentehuis in Utrecht heeft tot bedreigingen geleid. Het D66-raadslid Gerda Oskam is het slachtoffer. Intussen lopen de discussies hoog op.

Bedreigd na vragen over halal catering

Oskam (foto) deed vorige week een oproep aan het Utrechtse college meer aandacht te besteden aan halal en koosjer eten op het gemeentehuis. De afgelopen dagen werd het D66-raadslid bestookt met racistische, antisemitische en seksistische e-mails. In de Telegraaf noemt ze het ‘weerzinwekkende teksten van zieke geesten’. Oskam is verbijsterd over de haat die er uit de mails spreekt.

‘Of ik met een Turk getrouwd ben? Of ik van achteren genomen wil worden door een Marokkaan? Dat ’ze’ terug moeten naar hun eigen land. Veertien van dat soort belachelijke reacties heb ik gekregen’, zegt ze in het AD. Op de site van de krant is inmiddels een stortvloed aan reacties over het onderwerp te lezen.

Oskam deed haar oproep om (meer) halal en koosjer eten in de kantine zodat de gemeente een weerspiegeling van de maatschappij is. Ze

onderneemt geen stappen. Aangifte doen heeft volgens haar geen zin. ‘We kennen in Nederland tenslotte vrijheid van meningsuiting.’

Eerder verschenen berichten over halal:

Reageer op dit artikel