nieuws

Bezoekers van patiënten willen mee-eten

Catering

Ze willen graag mee-eten. Bezoekers van patiënten in ziekenhuizen arriveren vaak zonder eerst (goed) te hebben gegeten. Een kwart van hen zou graag bij een patiënt op de kamer mee willen eten. Intomart GfK onderzocht voor maaltijdproducent Marfo de behoefte aan maaltijden voor bezoekers in ziekenhuizen.

Bezoekers van patiënten willen mee-eten

De belangstelling voor mee-eten tijdens een ziekenhuisvisite bestaat vooral onder mensen die vaak op ziekenhuisbezoek gaan, in de avond komen en/of familie bezoeken. Herman Schaap, algemeen directeur Marfo, het moederbedrijf van Chef Martin dat maaltijdconcepten ontwikkelt voor de zorg: ‘In de Verenigde Staten zagen wij een publicatie over service in ziekenhuizen waaruit bleek dat het aanbieden van maaltijden aan bezoekers hoog werd gewaardeerd. Wij wilden weten of ook in Nederland mensen in het ziekenhuis willen mee-eten en hoe zij dat dan het liefst willen.’

Dat bleek dus ten dele zo te zijn. Schaap: ‘Als mensen samen eten, eten ze beter en voelen zij zich prettiger. Dat is goed voor patiënt, bezoeker en ziekenhuis.”

Opvallend is dat de meeste bezoekers ziekenhuismaaltijden over het algemeen als gezond beschouwen (90 procent). Ook valt op dat degenen die het liefst mee willen kunnen eten in de leeftijdsgroep 30-45 jaar vallen. De leeftijdsgroep 50+ heeft nog een significant slechter beeld van ziekenhuismaaltijden dan de jongere groep. Uit het onderzoek blijkt dat bezoekers tot een bedrag van EUR 8,75 willen betalen voor een maaltijd, bij voorkeur met pin, aldus Gastvrije Zorg op haar site.

Reageer op dit artikel