nieuws

Cateraars: echte klap kredietcrisis in 2009

Catering

De kredietcrisis heeft nog geen groot effect gehad op cateraars. Al heeft de financiële tegenspoed de partycateringbranche al wel bereikt, de bedrijfscatering nog niet echt. Maar in 2009 wordt een echte klap verwacht. Dat laten enkele cateringdirecteuren weten in de komende editie van Misset Catering.

Cateraars: echte klap kredietcrisis in 2009

In dit artikel blikken twaalf toppers uit de cateringbranche terug op 2008 en kijken vooruit naar volgend jaar. Het blijkt dat dit jaar vooral partycatering het na september zwaar heeft gehad. Dimitri Chalos van Cuisine on tour/SGS meldt voor oktober zelfs de ‘slechtste maand aller tijden’. Voor het laatste kwartaal schat hij maar liefst ‘25 procent omzetverlies’.

Gerard Kerkhof van La Vie noteerde 15 procent minder inkomsten op partygebied.

Bij de Koninklijke Van Boer Groep is er ook sprake van omzetdaling, zij het niet zo dramatisch. ‘Wij veronderstellen, dat wij in totaliteit 2 procent omzetdaling hebben gehad als gevolg van de financiële crisis.’

2009

De partycateraars verwachten dat er volgend jaar minder aanvragen voor feesten binnen zullen komen. In 2009 zal ook de bedrijfscatering de gevolgen merken van de economische malaise. Die is volgens de ondervraagde directeuren van de contractcateraars afgelopen jaar nog niet echt te zien geweest. ‘De echte invloed van de financiële crisis wordt naar ons idee pas in de komende maanden merkbaar’, aldus Paul Bringmann van La Place. ‘Organisaties zullen gedwongen worden om vergaande bezuinigingen door te voeren’, zo zegt Hans van Heel van SAB Catering.

Lees het complete verhaal in het extra dikke eindejaarsnummer van Misset Catering. Klik hier voor een abonnement.

Reageer op dit artikel