nieuws

Cateraars en bedrijven strijden tegen honger

Catering

Werkend Nederland gaat de strijd aan tegen honger in Afrika. Op maandag 17 oktober, daags na de officiële Wereldvoedseldag 2011, organiseren drie grote cateraars samen met tientallen grote ondernemingen de landelijke actie ‘Eten tegen Honger’.

Cateraars en bedrijven strijden tegen honger

Wie luncht in één van de deelnemende bedrijfsrestaurants kan bij het afrekenen een donatie doen van 50 eurocent. De rest van Nederland kan datzelfde doen door ‘ETEN’ te sms’en naar 4411. De opbrengst zal worden vermenigvuldigd door stichting Wilde Ganzen en komt geheel ten goede aan het werk van The Hunger Project in het Afrikaanse land Benin.

Met dit initiatief zetten investeerder Carel van Bemmelen en directeuren Rob van der Laan en Rick Volkers de honger in Afrika opnieuw op de kaart. De cateraars Eurest, Albron en Vitam-Sorbon zijn samen goed voor circa één miljoen lunches per dag. Op 17 oktober kunnen bezoekers van de deelnemende (bedrijfs)restaurants van deze drie cateraars bij het afrekenen van hun lunch 50 cent doneren.

Daarnaast doen ook tientallen grote bedrijven met een eigen bedrijfsrestaurant mee, waaronder Friesland Bank, Independer en Royaan. Naast werknemers, kunnen ook studenten en bezoekers van horeca-locaties van de drie cateraars, waaronder de UvA, HvA en Center Parcs, op deze dag lunchen tegen de honger.

Reageer op dit artikel