nieuws

Compass is de grootste in Duitsland

Catering

In de ranglijst van grootste cateraars in Duitsland staat Compass Group op de eerste plaats. De van beursgenoteerde, Engelse cateraar draait bij onze oosterburen een omzet van 649 miljoen euro. Nummer twee, Aramark, volgt op gepaste afstand.

Compass is de grootste in Duitsland

Aramark ‘doet’ 384 miljoen euro. Nummer drie is de Dussmann-Gruppe uit Berlijn met 348 miljoen euro. Op nummer vier is Sodexo te vinden. De nummer één van Nederland haalde in het gebroken boekjaar 2008/2009 een omzet van 317,1 miljoen euro. Dik 63 miljoen meer dan een jaar eerder, wat ook de hoogste omzettoename van de ranglijst markeert. Al is de stijging mede te danken aan de overname van Zehnacker Catering.

Dat blijkt uit de Top40 van grootste cateraars die het vakblad gv-praxis heeft gepubliceerd. De omzet van Compass steeg in boekjaar 2008/2009 van 614 naar 649 miljoen euro. De sector ‘Neue Märkte’ zorgde hier voor de toename (+ € 56 miljoen). In de sector ‘Betriebsrestaurants’ moest Compass een veer van 21 miljoen euro laten.

Gv-praxis geeft aan dat de totale omzet van bedrijfscatering in Duitsland vorig jaar daalde, 1,2 procent. Iets minder dan de daling in Nederland. Misset Catering meldde eerder op basis van cijfers van Foodstep een min van twee procent.

Meer bedrijfscatering:

Reageer op dit artikel