nieuws

Den Blijker catert bij kale blauwe mannen

Catering

Herman den Blijker gaat het theaterrestaurant van Theater Fabriek Amsterdam exploiteren. Daar treedt vanaf 16 december een act op die bestaat uit kale, blauwe drummende mannen.

Den Blijker catert bij kale blauwe mannen

Het internationaal succesvolle theater- en muziekspektakel Blue Man Group strijkt namelijk ook in Nederland neer. En één van de (catering)bedrijven van Den Blijker, De Engel op Locatie, gaat de catering verzorgen. Daarvoor tekenden Den Blijker en Erwin van Lambaart, algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties, een contract (foto: Roy Beusker).

Den Blijker ‘preferred supplier’

Theater Fabriek Amsterdam en het theaterrestaurant zijn gehuisvest in de Amsterdam Convention Factory (ACF). Vooralsnog kunnen alleen bezoekers van Blue Man Group voorafgaand aan de show brunchen of dineren in het theaterrestaurant dat speciaal is ontwikkeld naar een concept van Herman den Blijker. De Engel op Locatie wordt echter ook ‘preferred supplier’ bij evenementen die plaatsvinden in de multifunctioneleevenementenlocatie ACF. Dat voorheen een scheepsmotorfabriek was van Stork.

‘Industrieel menu’

Herman den Blijker: ‘De ACF is in alle opzichten een bijzondere locatie. Ik vind het een uitdaging om een menu te verzinnen dat bij het industriële karakter van de voormalige fabriek past. De ambiance vraagt niet omstandaard opgemaakte bordjes. Mensen moeten hun aandacht tussen het eten en de bijzondere omgeving kunnen verdelen. Beiden verdienen aandacht.’ Er wordt twee-gangen diner geserveerd vanaf EUR 29,50. Het dinerkan worden uitgebreid en is aangepast op het seizoen.

Reageer op dit artikel