nieuws

Diëtist waarschuwt: menu van universiteit leidt tot diabetes

Catering

Ongezond eten kan verstrekkende gevolgen hebben, zo bleek onlangs in Tilburg. De Tilburgse universiteit verleidt studenten tot ongezond eetgedrag door te veel vette en ongezonde happen aan te bieden in de nieuwe kantines.

Diëtist waarschuwt: menu van universiteit leidt tot diabetes

Jarenlang klonk gemor over het eten op de campus. Het zou smakeloos zijn, duur en fantasieloos. Vanaf januari dit jaar vervangt cateraar Sodexo de voorganger Albron, en exploiteert keten La Cloche de Esplanade.

‘Het is een commerciële afweging tegenover de gezondheidsoverwegingen’, erkent Sodexo-manager Peter van Bloemendaal. Tilburg University heeft vastgelegd dat er een basisassortiment moet zijn van ‘eenvoudig’ eten voor een schappelijke prijs.

Sodexo betaalt om op de universiteit te mogen cateren. Goedverkopende producten, waar je een marge op kunt halen, zoals snacks, zijn dan aantrekkelijk. “Maar het moet hier geen frituur worden; we houden het aantal snacks beperkt”, zo meldt de manager in Univers, het onafhankelijke magazine van de universiteit.

Meer informatie op www.universonline.nl

Reageer op dit artikel