nieuws

Eerste vrouwelijke directeur voor Sodexo

Catering

Per 1 december start Mirella Bouweriks als Directeur Human Resources bij Sodexo Nederland. Zij volgt hiermee Egbert Klop op die met pensioen gaat. Bouweriks wordt hiermee de eerste vrouwelijke directeur in de geschiedenis van Sodexo Nederland.

Eerste vrouwelijke directeur voor Sodexo

De afgelopen zes jaar was Bouweriks (46) HR Directeur bij Orbis Medisch en Zorgconcern, een opdrachtgever/partner van de cateraar. daarvoor vervulde ze diverse managementfuncties in het bedrijfsleven, onder andere bij Vodafone en Ericsson.

Bouweriks heeft een economische achtergrond en studeerde af in marketing en exportmanagement. Tijdens de loop van haar carrière rondde ze postdoctorale opleidingen verandermanagement en HR strategie af.

Bouweriks zal deel uitmaken van het directieteam van Sodexo Nederland (als eerste vrouw dus) én van het Europese team van HR Directors. Daarmee geeft Sodexo direct uiting aan haar beleid om meer vrouwen in de top door te laten stromen.

Meer Sodexo-nieuws:

Reageer op dit artikel