nieuws

Explosieve stijging nieuwe partycateraars

Catering

De concurrentie in de markt voor partycateraars is explosief gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Misset Catering bij de Kamer van Koophandel.

Explosieve stijging nieuwe partycateraars

Cafetaria’s, slagers, traiteurs, centrale keukens en bedrijven die aan ontbijt- en partyservice doen. Ze stromen de markt voor eventcatering op en eten uit de ruif van de al bestaande party- en eventcateraars, die de afgelopen jaren door de recessie leger en leger is geraakt.

Het aantal nieuwe ondernemingen is explosief gestegen. Volgens de Kamer van Koophandel (KvK) waren er per 1 oktober ‘5277 economisch actieve inschrijvingen’ onder de noemer eventcatering.

‘Dat wil zeggen, inschrijvingen met minimaal 1 werkzame persoon voor minimaal 15 uur per week inclusief eigenaar’, laat de KvK weten. In 2006 waren dat er nog 3424 en in 2001 zelfs ‘maar’ 2695. Over heel 2009 kwam het aantal startende party-/eventcateraars uit op ruim 800. Ofwel, iedere dag (ruim) twee concurrenten extra voor de al langer bestaande cateraars.

Worden de nieuwe inschrijvingen ook ‘gecompenseerd’ door het wegvallen c.q. faillissementen van cateraars? Volgens de KvK wel: ‘Zeker; we zien per saldo een toename sinds 2001, maar dat betekent niet dat er nooit bedrijven ophouden te bestaan. Slechts bij uitzondering gaan bedrijven failliet, veruit de meeste bedrijven worden ´gewoon´ gestopt. Bijvoorbeeld door de leeftijd van de ondernemer of door teruglopende inkomsten of verkocht.’

In de nieuwe Misset Catering het volledige artikel, met onder meer een reportage over een van de exponenten van de nieuwe innovatieve generatie partycateraars, Exclusieve catering HaykeKookt.

Meer party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel