nieuws

Flink openingsfeest Hermitage

Catering

Amsterdam tast behoorlijk diep in de buidel voor het openingsfeest van de Hermitage. De hoofdstad trekt er circa 300.000 euro voor uit. Het totale evenement kost 1 miljoen euro.

Flink openingsfeest Hermitage

Dat schrijft wethouder Lodewijk Asscher van Financiën in een donderdag aan de gemeenteraad verstuurde brief. Het evenement kost 1 miljoen euro.

De dependance van het wereldberoemde museum in Sint-Petersburg viert zijn opening zaterdag 20 juni. De hele dag, avond én nacht zijn er feestelijke activiteiten en concerten in het gebouw, de binnentuin en langs de Amstel. Koningin Beatrix en de Russische president Dimitri Medvedev wonen die bij.

Stimulans

Asscher maakte donderdag nog bekend dat de gemeente wegens de economische crisis flink in de eigen uitgaven moet snijden. Volgens zijn woordvoerder is het besluit de opening te financieren echter al een tijdje geleden genomen. Bovendien betekent het evenement een belangrijke stimulans voor de toeristische sector in de hoofdstad. Die heeft het de laatste tijd erg moeilijk.

De Hermitage komt te zitten in het geheel verbouwde en gerenoveerde Amstelhof, een voormalig verzorgingshuis. Het museum herbergt tentoonstellingszalen, een café-restaurant, winkels, en studiecentrum, een auditorium en de Hermitage voor Kinderen.

Reageer op dit artikel