nieuws

Gezond vending-concept gelanceerd

Catering

Tal van grote spelers in de foodindustrie werken eraan mee. En de voorzitter van de Stuurgroep Convenant Overgewicht, Paul Rosenmöller, nam de presentatie op zich. Het gaat om Freshday, de automaat met groente en fruitsnacks.

Gezond vending-concept gelanceerd

De automaat zit vol met vers fruit en groenten, fruitbakjes, salades met zakjes dressing en drinkgroenten en –fruit en staat van nieuwigheid te pronken in het hoofdkantoor van Rabobank Nederland, ook een van de partners achter het Fresh Day-concept. Andere partners zijn AGF Promotie Nederland, Hero, Unilever/ Knorr Vie, Chiquita, Tuinderij Vers en Inova-fruit, Automatencentrale N.O., Syntens (EZ), Rabobank, Sharp Interpack, Rainbow Growersgroup, Van Marrewijk & van Mill / Tommies, Vezet /Znek, Fruity King en diverse telers. Veel grote spelers in de foodindustrie dus.

Geweldig voorbeeld van innovatie
Er is Rosenmöller c.s. er dan ook alles aan gelegen om dit vending-concept tot een succes te maken. ‘De Freshday-automaat is een geweldig voorbeeld van innovatie en samenwerking in de strijd tegen overgewicht. Ik hoop dat deze automaat snel op alle scholen, werkplekken en sportverenigingen beschikbaar komt.’ Rosenmöller wordt op z’n wenken bediend want de komende weken worden er ook Freshday automaten geplaatst bij Forbo Linoleum in Krommenie, op de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten en het Groenhorst College in Almere.

Groenten- en fruitconsumptie onaanvaardbaar laag
De Stuurgroep wijst er fijntjes op dat de groenten- en fruitconsumptie in Nederland op een onaanvaardbaar laag niveau ligt. ‘90% van alle Nederlanders kent de aanbeveling dat je 2 stuks fruit en 2 ons groenten per dag zou moeten eten. Slechts 20% doet het. Dat komt onder andere omdat er zelden verse, verantwoorde tussendoortjes te krijgen zijn als mensen ze willen.’
Ook Rabobank cateraar Albron is enthousiast over dit gezonde alternatief voor de lekkere trek. Albron levert het team dat de voorraad en de kwaliteit van de Freshday etenswaren goed in de gaten houdt.

Soortgelijk concept
Voor AGFPN is de proef geslaagd als de vraag zo groot is dat de automaat niet meer kost dan hij oplevert. De verwachting is dat dit binnen een half jaar duidelijk zal worden.
Komt dit concept bekend voor. Klopt, want ook The Greenery kwam onlangs met een soortgelijk concept, Fresh Tapas.

Reageer op dit artikel