nieuws

Grote omzetgroei Unilever

Catering

Unilever heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de hoogste onderliggende omzetgroei gerealiseerd in jaren. Maar de toename werd volledig tenietgedaan door nadelige wisselkoersen en het afstoten van onderdelen.

Grote omzetgroei Unilever

De omzet bedroeg 9,5 miljard euro. De onderliggende groei, de omzet zonder effecten van overnames en wisselkoersen, was 5,7 procent. De omzet groeide volgens Unilever in vrijwel alle regio’s en productgroepen. De hoogste groei, 11,8 procent, werd gerealiseerd in Azië/Afrika. Bij de producten sprong ‘persoonlijke verzorging’ in het oog met een omzetstijging van 8,4 procent.Unilever haalde een nettowinst van 1,07 miljard euro in vergelijking met 1,05 miljard euro een jaar eerder. De bedrijfswinst kwam uit op 1,3 miljard euro tegen 1,4 miljard euro.

Prijsverhogingen
Bestuursvoorzitter Patrick Cescau is tevreden met de cijfers, maar hij houdt rekening met een ‘forse tegenwind’ door de stijgende kosten van agrarische grondstofkosten, zoals thee, soja en maïs. Die zouden kunnen leiden tot aanvullende prijsverhogingen

Reageer op dit artikel