nieuws

Hogere kwartaalomzet Sodexho

Catering

Sodexho Alliance (catering en facilities management) heeft in het eerste kwartaal van het boekjaar 2007/2008 een omzet gerealiseerd van 3,763 miljard euro. Exact zes procent meer dan in dezelfde periode van 2006/2007 toen nog 3,551 miljard euro werd genoteerd.

Hogere kwartaalomzet Sodexho

Dat meldt Beursplaza.com. Het van origine Franse bedrijf maakte woensdag haar cijfers over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar bekend. De interne groei bedroeg 10,9 procent.

Sodexho kende een versnelling van de interne groei op het Europese continent, terwijl in Noord-Amerika solide resultaten werden geboekt. Sodexho wil dit jaar een interne omzetgroei van meer dan 7 procent boeken en het bedrijfsresultaat met 12 procent laten groeien (bij constante wisselkoersen).

Het Financieel Dagblad meldt dat de koers van Sodexho vorige week op de beurs in Parijs daalde naar de laagste stand sinds anderhalf jaar. Beleggers zijn bezorgd dat toenemende werkloosheid in de VS ertoe zal leiden dat Noord-Amerikaanse klanten, goed voor 42% van de omzet van Sodexho-Alliance, in hun cateringbudget snijden, aldus het FD.

Reageer op dit artikel