nieuws

Kinderen vaak zonder ontbijt naar school

Catering

Één op de zes kinderen gaat soms zonder ontbijt naar school. 12 procent slaat het ontbijt één of twee keer per week over, en vier procent zelfs vaker dan dat. Dat blijkt uit onderzoek van het Voorlichtingsbureau Brood, in het kader van het nationaal schoolontbijt.

Kinderen vaak zonder ontbijt naar school

Kinderen eten het liefste brood als ontbijt. Favoriet beleg is hagelslag (28 procent), kaas (21 procent) en vlees (20 procent). Het liefst drinken ze Melk, thee en yoghurtdrank bij hun eten.

Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. In de week van één tot zeven november gaan 2500 scholen en 500.000 kinderen samen ontbijten. Alle 2500 deelnemende scholen krijgen een ontbijtpakket.

De school betaalt 25 cent per ontbijtje, dat in zijn geheel naar één van de gekozen goede doelen gaat. De goede doelen die dit jaar zijn gekozen, zijn Right to Play en Bake for Life. Beide organisaties zijn in ontwikkelingslanden actief.

Reageer op dit artikel