nieuws

Langzame en snelle trends in food

Catering

De foodbranche vertoont, anders dan in andere sectoren, trends in verschillende snelheden. Er is sprake van langzame en snelle trends. Het vakblad over trends Eye zette de ontwikkelingen in food op een rijtje.

Langzame en snelle trends in food

Eye benoemt trends ‘op een aanwakkerend vuurtje’. Dat zijn nu: eten met aandacht en bewust genieten, smaakontwikkelend eten voor kinderen, design-it-yourself food, weten over eten, Green Food, foodideeën, experimenteren en een persoon als foodmerk. De ene trend is echter langzaam en de ander ontwikkelt zich snel.

Fabrikant doet er langer over

Het blad bemerkt dat andere bladen over eten of stylisten snel een trend neer kunnen zetten, omdat ze een hogere frequentie hebben. Dit gaat bij een fabrikant veel langzamer. Voordat een fabrikant een nieuw artikel kan introduceren, gaat er een voorbereidingstijd aan vooraf die één tot drie jaar duurt.

Reageer op dit artikel