nieuws

Meer verse maaltijden gewenst voor ouderen

Catering

Meer ouderen in verzorgingshuizen zouden verse maaltijden moeten krijgen zodat ze voldoende eiwitten en andere gezonde bestanddelen binnenkrijgen. Dat is de mening van onderzoeker Noémi van Nie van de Universiteit van Maastricht. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf ouderen in verzorgingshuizen is ondervoed.

Meer verse maaltijden gewenst voor ouderen

Van Nie: ‘Ondervoeding leidt tot gezondheidsproblemen. Wonden helen minder snel omdat voor een goede genezing eiwitten nodig zijn. Ouderen vallen makkelijker en hebben dus meer kans op botbreuken omdat ze duizelig zijn vanwege hun ondervoeding.’

Ze vervolgt: ‘Eiwitten en andere voedingsstoffen zijn niet voldoende aanwezig in bijvoorbeeld kant- en klaar maaltijden.’ Eén op de vijf ouderen in verzorgingshuizen is ondervoed. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht.