nieuws

Nieuwe cateringcadeaubon kan nog cateraars gebruiken

Catering

Een nieuw fenomeen, de Nationale Catering Cadeaubon. Zaterdag 31 oktober is de introductie. De organisatie kan nog wel enkele deelnemende cateraars en traiteurs gebruiken.

Nieuwe cateringcadeaubon kan nog cateraars gebruiken

De Nationale Catering Cadeaubon is een initiatief van Guido van der Meer, Remco Bonsen en Sven R. Dirkzwager. De laatste is tevens eigenaar van cateringbedrijf Villa Culinair in Weesp. Dirkzwager startte eerst regionaal met een cadeaubon. Vanaf zaterdag 31 oktober volgt de landelijke uitrol.

Er zijn bonnen beschikbaar van 1 tot en met 7 sterren, een waarde vertegenwoordigend van respectievelijk 25 tot en met 1500 euro. Daar tegenover kunnen de volgende cadeaus staan: sushi, amuses, cocktails, een culinair diner thuis of een van de zogenaamde Hobby Chef Boxen. Er zit een online reserveringsysteem aan vast.

Veertig deelnemers

Het aantal deelnemende cateraars en traiteurs die dinsdag op de site staan is 16. Volgens Dirkzwager doen er 40 bedrijven mee: ‘We zijn nog bezig om andere deelnemers in te voeren. Er moeten zaterdag 31 oktober 40 à 50 deelnemers op staan. Dan heeft de klant al keus uit meer dan 500 cateringcadeaus.’ Volgens Dirkzwager was het moeilijk cateraars te overtuigen. ‘Wat de boer niet kent…’

Deelnemen kost een cateraar ‘in principe’ niets, aldus Dirkzwager. ‘Er zit 25 procent aan vast voor de organisatie. Dat is voor de kosten van de betalingen met credit cards en voor marketing. De cateraar kan dit percentage verwerken in de arrangementprijs van het cadeau. [update] ’25 procent is lang niet geheel voor de organisatie. Het percentage wisselt heel erg door bulk verkopen, verkoop via media kanalen en verkoop in retail. De cateraar maakt arrangementen voor het bedrag dat hij/zij ontvangt en hoeft geen rekening te houden met het percentage.’ Dirkzwager verwacht dat de bestedingen op zakelijk en particulier gebied in evenwicht houden.

De omzetprognose houdt Dirkzwager liever voor zich. ‘Maar als we enkele procenten van onze concurrenten, zoals de Iris-cheque en Pluimen, kunnen wegnemen is dat geweldig. De markt voor cadeaubonnen en kerstpakketten is tientallen miljoenen euro’s groot.’

Meer partycatering nieuws:

Reageer op dit artikel