nieuws

Nieuwe trends in catering op Lowlands

Catering

Bezoekers van het festival Lowlands zijn al jaren verwend met uitgebreide keuze in eten en drinken. Daar komen dit jaar enige noviteiten bij. Zo kan er in een nieuwe outlet genoten worden van onder meer dim sum en sake. Ook komt er een heuse wijnbar.

Nieuwe trends in catering op Lowlands

Dat meldt Hans Kuipers van Loc7000 aan Misset Catering. Kuipers is f&b manager van Loc, dat naast de organisatie van de catering op het nu al uitverkochte festival in de Flevopolder (21 t/m 23 augustus). De nieuwe outlet komt op de plaats waar voorheen de tent voor Vips en media stond.

Daarin onder meer (Oosterse) salades, dim sum, sushi en sake. Aanpalend is de wijnbar. Wijnliefhebber Kuipers weet dat jongeren wijn tegenwoordig vaak verkiezen boven bier. Ook nieuw zijn de vers bereide soepen van de Drentse cateraar De Vliegeraar en komt er een satébar. ‘Op houtskool gestookt’, legt Kuipers uit, ‘met zes verschillende soorten saté, evenzoveel sausjes en lontong, een soort geperste rijst.’

Vis verdwijnt van het festival in Biddinghuizen, volgens Kuipers omdat de inkoopprijzen de pan uitrijzen. Om de bezoekers nog bekender te laten worden met de f&b(-outlets) wordt in diverse uitingen (onder meer via de site van Lowlands zelf en in speciale krantenbijlagen) promotie gemaakt. Dat Lowlands in recordtijd uitverkocht raakte ligt volgens Kuipers ook aan de prima f&b. Al kan het met de bekendheid daarvan nog beter. Lowlands c.q. Loc7000 verlengde en passant ook nog het contract met bierleverancier Grolsch met vijf jaar.

Meer nieuws over party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel