nieuws

Partycateraar La Vie failliet verklaard

Catering

Vrijdagochtend is voor de rechter in Arnhem het faillissement van La Vie uitgesproken. Het partycateringbedrijf uit Nijmegen had al enige tijd zware financiële problemen. Eigenaar Gerard Kerkhoff is ‘half dood’.

Partycateraar La Vie failliet verklaard

‘Het is heel raar om na 21 jaar dit bedrijf te hebben geleid nu het faillissement aan te moeten vragen. Ik heb een half dood ervaring’, zegt Kerkhoff tegen Misset Catering. Volgens hem is de reden van het bankroet van zijn onderneming simpel: ‘We hebben de recessie niet overleefd’.

De grootste schuldeiser, huisbankier Rabobank, heeft uiteindelijk het laatste zetje gegeven. Eerder berichtte Misset Catering al dat La Vie zwaar in de problemen zat. Kerkhoff gaf toen aan een ‘liquiditeitsprobleem’ te hebben.

Er was echter nog geen sprake van surseance of faillissement, dat laatste is vrijdag wel het geval. Het faillissement is uitgesproken over de La Vie Catering bv. Als curator is mr. Klomp aangesteld.

Andere bv’s

Volgens Kerkhoff zijn zijn andere bv’s La vie en rouge (het Nijmeegse restaurant dat onlangs ook haar deuren sloot) en Keizer Karel Catering buiten schot gebleven. Het personeel zit al thuis. ‘Het gaat om zo’n 35 man.’

De lopende opdrachten worden volgens Kerkhoff uitgevoerd door collega cateraars. La Vie draaide in 2008 naar eigen zeggen 10,8 miljoen euro omzet, dat daalde vorig jaar naar acht miljoen. En dit jaar was er wel omzet, maar waren de marges bijna nihil.

De wens van de La Vie-eigenaar is om een doorstart te maken. Kerkhoff heeft eerder een aanbod van Jaarbeurs Catering Services afgeslagen. Naar verluidt zou een eventuele doorstart worden gemaakt met enkele private investeerders en een lokale, kleinere cateraar.

Meer party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel