nieuws

Sociale werkvoorziening cateraar op gemeentehuis

Catering

In het restaurant van het gemeentenhuis van Alphen aan den Rijn wordt sinds maandag gecaterd door de plaatselijke Sociale Werkvoorziening (SWA). Deze nam het contract over van Avenance. Een aanbesteding bleek niet noodzakelijk.

Sociale werkvoorziening cateraar op gemeentehuis

Het contract met Avenance liep dit jaar af. Alphen’s wethouder Paul Schings besloot daarop om de SWA te vragen. Normaal gesproken moet een overheid hiervoor een Europese aanbestedingsprocedure voeren, maar in dit geval hoefde het niet, omdat Alphen een belangrijke stem in de SWA heeft. In dat geval staan de Europese aanbestedingsregels een uitzondering toe. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De SWA nam enkele personeelsleden van Avenance over. Met de SWA als cateraar wil de gemeente een volgende stap maken om mensen met een beperking verder te brengen in de maatschappij. De ambtenaren hebben al positieve ervaringen met de medewerkers van koffiecorner De Hal, in de centrale hal van het stadhuis. Het contract geldt eerst voor een periode van één jaar.

Meer contractcateringnieuws:

Reageer op dit artikel