nieuws

Team bedrijfsrestaurant Unilever wint

Catering

Het team van het bedrijfsrestaurant van het hoofdkantoor van Unilever is in de prijzen gevallen. Het won de persprijs en de stylingprijs van de kookwedstrijden 2007 van de Zeeuwse horecabeurs.

Team bedrijfsrestaurant Unilever wint

Het team dat meedeed aan de strijd om de Zilveren Oester bestond uit souschef Maurits van Vroenhoven en gastvrouw Mirelle Oorschot (foto). Ze werken bij de afdeling In-House Hospitality Services op het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam. Ze wonnen met een zeer culinair verantwoord menu (zie onder) de pers- c.q. talentenprijs én de stylingaward. Restaurant Boreas in Heeze kaapte de Zilveren Oester weg. Oorschot en Van Vroenhoven kregen een glazen trofee en mogen naar een musical in Londen en een porseleinfabriek.

‘Roze wolk’
Oorschot en haar team leeft volgens haar op een roze wolk. ‘We doen pas voor het eerst mee en nu al zo’n prijs. Vaak moeten we ons verdedigen als we zeggen dat we werken in een bedrijfsrestaurant. Maar we doen echt veel meer dan kroketjes bakken en koffie schenken. We verzorgen de lunch in de directiekamer, we doen complete diners en party’s.’ Het team bestaat uit 20 man en staat onder leiding van chefkok Evert Vermandel, die vorig jaar deelnam aan de culinaire strijd in Goes, maar toen geen prijs pakte. Oorschot: ‘Of we volgend jaar weer meedoen is nog de vraag ,eerst even bijkomen van een paar maanden intensieve voorbereiding.’

Menu Zilveren Oester 2007 team Unilever

Langoustine – scheermes – oester


Langoustine met lardo de colonnata met een salade van gemarineerde scheermes en lenteui, shooter van oester tomatenwater
Coquille – skrei
Coquille a la plancha met venkel, brandade van bildstar en skrei met een crème van piment d’espelette
Zeeduivel – kreeft
Kotelet van zeeduivel met een canneloni van spitskool en europese kreeft, peterselie wortel en hollandaise met grove mosterd
Chocolade – passievrucht
Cremeux van pure chocolade en citroen, bananencake en passievruchtenschuim

Aperitief:
* Champagne blanc de blanc 1990
Voor:
1e keus Belisario Verdicchio di Matelica 2005 Italia2e keus Colterenzio Chardonnay 2005 Altkirch Italia
Tussen:
1e keus Weingut Knab 2005 Spätburgunder2e keus Weingut Bercher-Burkheim Spätburgunder weissherbst 2004
Hoofd:
1e keus Chablis Les Clos Domaine Laroche Grand Cru 2000
Na:
1e keus Weinrieder Eiswein 2001 Chardonnay Oostenrijk

Reageer op dit artikel