nieuws

Van der Linde catert Schiecentrale

Catering

Van der Linde Partyproductions gaat de Schiecentralestudio’s in Rotterdam cateren. De Rotterdamse cateraar bleef andere bedrijven voor in een openbare aanbesteding.

Van der Linde catert Schiecentrale

In de Schiecentralestudio’s zijn ruim 80 kleine tot grote bedrijven gevestigd die in de audiovisuele branche zitten. In de licentieovereenkomst die Van der Linde sloot met eigenaar Ontwikkelings Bedrijf Rotterdam (OBR) stelt de laatste dan ook dat ‘jaarlijks minimaal 30% van de door hen te initiëren evenementen in de sfeer van “media” zullen zijn.’ Daarmee stijgt het aandeel media van de evenementen in de studio’s van 5 naar 30 procent. Tot media worden gerekend: film & tv, animatie, gaming, internet, communicatie en audio.

Overeenkomst voor vijf jaar
De overeenkomst gaat per 1 april 2007 in en heeft een looptijd van vijf jaar. Om de Schiecentralestudio’s exploitabel te maken gaat Van der Linde ook besloten business-to-business evenementen organiseren zoals bedrijfspresentaties, diners, feestelijke events en beurzen. Tot op heden exploiteert het OBR de studio’s zelf, maar ‘vindt dit niet langer gewenst omdat deze gemeentelijke dienst de kennis en ervaring mist om op een marktgerichte manier te opereren, waardoor jaarlijks een aanzienlijk verlies wordt geleden’.

Reageer op dit artikel