nieuws

Voormalig Schouwburgdirecteur verdacht van poging tot omkoping cateraar

Catering

De voormalige Nijmeegse schouwburgdirecteur Albert Krielen moet zich in februari verantwoorden voor de rechter. Het openbaar ministerie verdenkt hem van poging tot omkoping. Krielen zou in zijn rol als directeur €10.000 smeergeld hebben gevraagd van de cateraar van de schouwburg, in ruil voor het verlengen van het contract, meldt De Gelderlander.

Voormalig Schouwburgdirecteur verdacht van poging tot omkoping cateraar

De toenmalige cateraar van de Nijmeegse schouwburg, een bedrijf uit Veghel, betaalde het gevraagde bedrag niet. Daarna werd het contract niet verlengd.

Vervolgens sloot toenmalig schouwburgbaas Krielen in 2007 een contract af met een Nijmeegse cateraar. ‘Vlak daarna is door dit cateringbedrijf een groot geldbedrag overgemaakt aan verdachte’, aldus het openbaar ministerie in De Gelderlander. Hierbij zou het gaan om €50.000, meldde het OM eerder.

Ook in dit geval hield justitie ernstig rekening met omkoping, maar daarvoor is geen bewijs gevonden. Zowel Krielen (64) als de toenmalige directeur van het Nijmeegse cateringbedrijf heeft altijd ontkend dat er sprake was van omkoping. ‘Justitie dacht aanvankelijk zeven zaken tegen mij te hebben, daar is er nu nog maar één van over. Ik vertrouw erop dat ook die goed afloopt’, aldus Krielen.

Schouwburgbaas Krielen stapte in april 2009 op na onthullingen over te hoge vergoedingen die hij bleek te ontvangen en een curriculum vitae dat niet klopte. Later kwamen daar de beschuldigingen over omkoping bij, meldt De Gelderlander.

Reageer op dit artikel