nieuws

Fair Trade Original en Albron intensiveren samenwerking

Catering

Onlangs tekenden Fair Trade Original en Albron een samenwerkingsovereenkomst rondom het aanbieden en promoten van Fair Trade Original producten in de restaurants van Albron. Beide partijen streven naar het uitbreiden van het aandeel fairtrade producten in het assortiment van de cateraar.

Fair Trade Original en Albron intensiveren samenwerking

Vorig jaar introduceerde Albron het zoete broodbeleg van Fair Trade Original in haar restaurants. Tijdens Fairtrade@work 2012 – van 29 oktober tot 2 november – breidt Albron het assortiment uit met vruchtensappen en smaakmakers, zodat gasten en opdrachtgevers kunnen kiezen uit een nog groter aanbod fairtrade producten.

Albron introduceert op 550 locaties de volgende producten:
· Sinaasappelsap (flesje 330 ml)
. Appelsap met lemon & lime (flesje 330 ml)
· Tropisch sap (flesje 330 ml)
· Peper- & zoutmolen, inclusief een standaard van bamboe van Fair Trade Original
· Samengesteld assortiment olie, azijn en kruiden voor bij de saladebar
Om de uitbreiding van het assortiment te vieren, lunchen Fair Trade Original en Albron maandag 29 oktober samen op het hoofdkantoor van Albron, mét de nieuwe producten. ‘Dat een grote cateraar als Albron haar assortiment uitbreidt met smaakmakers en sapjes van Fair Trade Original, is goed nieuws voor iedereen die tijdens de lunch graag geniet van eerlijke producten. Bovendien is het een grote stap voorwaarts voor de makers van deze producten in ontwikkelingslanden, die daardoor een beter bestaan voor zichzelf kunnen opbouwen. Samen met Albron geven we daadwerkelijk invulling aan handel die ontwikkelt.’, aldus Maurice van Dort, Sales Manager Fair Trade Original.
Rogier Claessens, Formulemanager Albron, is trots op de samenwerking: ‘Wij hebben de kans om duurzaamheid dagelijks tastbaar en zichtbaar te maken voor heel veel mensen; namelijk met eten en drinken in het bedrijfsrestaurant. De samenwerking met Fair Trade Original geeft ons de kans onze gasten vaker voor een duurzame lunch te laten kiezen.’

Reageer op dit artikel