nieuws

Vrouwen met achterstand aan de slag bij Albron

Catering

Het Albron-team van woonzorgcentrum Zuylenstede begeleidt de komende maanden de zogenaamde `parels van Overvecht` in een leerwerkproject naar vast werk in de catering.

Vrouwen met achterstand aan de slag bij Albron

Deze groep bestaat uit elf vrouwen uit Overvecht die met behulp van de opleiding vast werk willen vinden in de catering. Het zijn vrouwen met een achterstand op de arbeidsmarkt die samen een kookclub vormen bij welzijnsorganisatie Cumulus. Ze komen wekelijks bij elkaar om te praten, te koken en te eten. Als kleurrijke groep worden ze bij Cumulus `de parels van Overvecht` genoemd.

Deze ‘parels’ zijn begin dit jaar gestart met hun opleiding en krijgen training in onder meer sociale en persoonlijke hygiëne, gastheerschap, werken in de keuken,

en serveren van eten en drinken. Tijdens hun stage op Zuylenstede worden de vrouwen begeleid door medewerkers van Albron. De gastvrouwen, de koks en de keukenassistenten van Albron nemen één of meer leerlingen onder hun hoede en helpen hen bij de praktijk van alle dag, in de keuken of in het restaurant.

De vrouwen blijven minimaal drie maanden op Zuylenstede en lopen tussen de acht en 30 uur stage per week. Uiteindelijk stromen ze door naar een vaste baan in de catering, bij Albron of een andere organisatie. Het project is een samenwerkingsverband van Albron, UW (re-integratie bureau in samenwerking met het UWV), uitzendbureau Tempo Team, welzijnsorganisatie Cumulus en dienstverlener in wonen, welzijn en zorg Vecht & IJssel.

Naast de parels van Overvecht zijn er kandidaten vanuit Werkgeverservicepunt Utrecht die via dit leerwerktraject een baan willen vinden in de catering. Hans Jacobs, directeur Operations van Albron, is trots op dit initiatief: ‘Dit project is een goed voorbeeld van hoe je met gebundelde krachten succesvol kunt zijn. Want naast de kans die deze dames krijgen, helpen wij onze opdrachtgever Vecht & IJssel om gemotiveerd personeel in te zetten in, ook voor de zorgsector, lastige tijden.’

Reageer op dit artikel