nieuws

We Canteen ontvangt Misset Catering Award voor meest innovatieve concept

Catering

We Canteen, het cateringconcept van Maaike de Reuver en Charlotte van Leeuwen, heeft een Misset Catering Award gewonnen in de categorie meest innovatieve concept.

We Canteen ontvangt Misset Catering Award voor meest innovatieve concept

De Reuver en Van Leeuwen introduceerden in 2011 We Canteen. Ze waren destijds nog studenten en hadden zich laten inspireren door concepten in Azië, vooral Singapore. Daar troffen ze foodcourts aan op universiteiten waar een keur aan plaatselijke ondernemers ambachtelijke gerechten aanbiedt. Ter plekke bereid. Beleving en eetplezier verzekerd. Dat moet in Nederland ook kunnen, dachten ze.

Het tweetal richtte We Canteen op, een concept dat werkt met lokale cateraars of horecaondernemers die ter plekke gerechten bereiden. Het concept is geschikt voor onder andere scholen en bedrijven. Ondernemers die goed staan aangeschreven in een bepaalde regio worden uitgenodigd om deel te nemen. Het blijkt te werken. Veel plaatselijke ondernemers willen graag meedoen en de belangstelling van de zijde van opdrachtgevers neemt toe.

Oordeel jury
De jury, bestaande uit Ruud Baljé (H2X Communicatiemakers) en Jaap de Graaf (Misset Catering) is onder de indruk van het nieuwe concept, vooral omdat meerdere partijen er voordeel bij hebben. ‘Het concept kent meerdere winnaars. Voor de deelnemende cateraars betekent het extra omzet. De locatie krijgt een extra aantrekkelijk aanbod. De bezoekers profiteren omdat ze een grotere keus krijgen uit versbereide gerechten’, aldus de jury.

‘Voor de zittende cateraar kan het concept ook goed uitpakken’, aldus Van Leeuwen. ‘Bij de HAN in Nijmegen zag cateraar Cormet zijn omzet toenemen doordat We Canteen de aandacht trok en daarmee ook extra gasten.’

Reageer op dit artikel