nieuws

Hutten lanceert innovatienetwerk Foodsquad

Catering

Het nieuwe innovatienetwerk Foodsquad is van start gegaan. Foodsquad is de opvolger van het Hutten Innovatie Centrum dat ruim een jaar geleden is gestart, zo meldt de cateraar.

Hutten lanceert innovatienetwerk Foodsquad

Na een succesvolle periode met veel afgeronde innovatieprojecten is het tijd voor een volgende fase, aldus Hutten. ‘Een open food innovatienetwerk. Dit betekent een nog intensievere samenwerking met nog meer partijen voor het realiseren van food innovaties die er echt toe doen. Bij een nieuwe periode hoort een nieuwe naam, die op 6 mei werd gelanceerd: Foodsquad.’

Ons voedselsysteem schreeuwt om vernieuwing. Foodsquad streeft naar de realisatie van een nieuw voedselsysteem, waarin voeding daadwerkelijk bijdraagt aan een beter leven. Daarin staat Foodsquad niet alleen. Foodsquad is ontstaan vanuit een intensieve samenwerking tussen bedrijven en instellingen waarbij innovaties, nieuwe producten en andere voedingsgerelateerde diensten worden ontwikkeld en getest.

Provincie

De ontwikkeling van Foodsquad is mede mogelijk gemaakt door de AgriFood Capital en de provincie Noord-Brabant. AgriFood Capital is het samenwerkingsverband tussen ondernemers, onderwijs en overheid in Noordoost Brabant en heeft de ambitie Noordoost Brabant tot een excellente agrifood regio te maken met internationale allure, nationale aantrekkingskracht en lokale samenwerkingsvormen.

Foodsquad richt zich op vers, puur, ambachtelijk en zoveel mogelijk onbewerkt eten. ‘Niet door actie te voeren of anderen te inspireren, maar door het gewoon samen te doen. En daarmee onderscheidt zij zich van andere organisaties.  De weg naar een nieuw voedselsysteem zit nog vol nieuwe kansen. Daar moeten we niet te lang over praten, maar het vooral samen gaan ontdekken’, aldus Maarten Schellekens, manager van Foodsquad.

Drie pijlers

Onder de naam Foodsquad worden verschillende projecten opgepakt, die zich richten op drie pijlers: duurzame ketens, vitaal gedrag en specialistische voeding. Hierbij wordt intensief samengewerkt met innovatiepartners: Ziekenhuis Bernhoven, Wageningen UR, Sligro, Reinier van Arkel Groep, Rabobank Uden-Veghel, Jeroen Bosch Ziekenhuis, HAS Hogeschool, AgriFood Capital, Hutten en Stichting Voeding Leeft. Op dit moment wordt gewerkt aan twaalf projecten.

Reageer op dit artikel