nieuws

Kromkommersoep voor studenten UvA en HvA

Catering

Studenten van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam kregen op de Dag van de Duurzaamheid een vegetarisch menu voorgeschoteld in de restaurants. Kromkommersoep in plaats van frikandellen.

Kromkommersoep voor studenten UvA en HvA

Eurest Campus greep deze dag op vrijdag 10 oktober aan om studenten te stimuleren een verantwoorde keuze te maken als het gaat om voeding. De Kromkommersoep is één van de vervangers van de kroketten en frikadellen.

Het is niet de eerste keer dat de cateraar zich inzet om studenten bewuster te maken duurzaam om te gaan met voedsel. Eurest, de UvA en de HvA hebben het convenant ‘Students for Sustainability’ gesloten met als doelstelling het aanbod van voedsel te verduurzamen. Eurest-Vestigingsmanager René Niemarkt: ‘We willen thema’s als voedselverspilling en gezonde leefstijl bespreekbaar maken met diverse acties. Een dag als vandaag is daar een voorbeeld van. In februari hebben we ook al geëxperimenteerd met aangepaste menu’s door ‘Meatless Mondays’ te introduceren en we organiseren een debat over duurzaam eten.’

Naast groentesnacks en salades serveert Eurest Campus op de Dag van de Duurzaamheid Kromkommersoep. De soep is afkomstig van de organisatie Kromkommer, die zich inzet tegen de verspilling van groente en fruit. Naar schatting wordt er in Nederland zo’n 5 tot 10 procent van alle groente en fruit verspild vanwege hun ‘looks’. Met de smaak en kwaliteit is niets mis, maar toch belanden ze op de afvalberg, als veevoer of verdwijnen ze in de biovergister. Kromkommer verwerkt deze afgeserveerde groente en fruit tot diverse producten, waardoor verspilling wordt tegengegaan.

Reageer op dit artikel