Waarschuwing tegen verborgen ziekmakers in de schoolkantine

Waarschuwing tegen verborgen ziekmakers in de schoolkantine

Elk jaar worden in Nederland 700.000 mensen ziek van verborgen ziekmakers in het eten. Ook op scholen gaat het dikwijls mis. Het Voedingscentrum waarschuwt en draagt oplossingen aan.

De verborgen ziekmakers leiden tot buikgriepjes en dergelijke. Een goed schoonmaak- en bereidingsproces is daarom een must in de schoolkantine, aldus het Voedingscentrum dat zich met deze waarschuwing richt op kantines in eigen beheer.

Check
‘Hebben jullie de kantine in eigen beheer? Dan is de school verantwoordelijk voor de voedselveiligheid’, aldus het Voedingscentrum ‘De eerste stap is een veilig ingerichte kantine, kundig personeel en een schoonmaakrooster. Voldoet jullie kantine aan de wettelijke eisen? Check het hier.' 

Bekijk deze collectie

Hygiëne

Hygiëne in de horeca is een randvoorwaarde. In deze collectie staan effectieve strategieën voor insectenbestrijding en de nieuwste technieken voor grondige schoonmaak. Met de tips is de gezondheid van je gasten gewaarborgd.