nieuws

Opdrachtgevers regelen zelf de drank

Catering

Steeds meer bedrijven en particulieren die partycateraars inschakelen, besluiten om de drank zelf te regelen. Het bereiden van de maaltijd wordt dan overgelaten aan de cateraar.

Opdrachtgevers regelen zelf de drank

De opdrachtgevers hopen op deze manier geld te besparen. Het gevolg is dat cateraars aan de dranken niets of weinig verdienen. Het verschijnsel doet zich niet alleen in de partycatering voor. Het speelt ook in de onderwijscatering.

Geen bezwaar
Kenneth Robert van partycateringbedrijf Aan Tafel Graag laat aan Misset Catering weten dat hij het niet zo bezwaarlijk vindt. ‘We hebben ons van meet af aan gefocust op het eten.’

Gênant
Zijn compagnon Eva Peek: ‘Ik heb het ook altijd gênant gevonden dat flessen wijn vijf keer over de kop gaan. We hebben daar nooit aan meegedaan en altijd redelijke bedragen gerekend, we missen de drankomzet dus ook niet zo.’

Boeken
Aan de andere kant merken ze dat klanten weer makkelijker gaan boeken. Er is zelfs een enkele aanvraag binnen gekomen voor volgend jaar mei. ‘Bedrijven en particulieren beperken zich niet meer tot last-minute.’

Reageer op dit artikel