VOCC-ers ondertekenen Code

VOCC-ers ondertekenen Code

Recent heeft de Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. Nu hebben ook de twaalf leden van de VOCC de Code individueel ondertekend. Dit gebeurde vrijdag 6 november in Hilversum.

Hiermee wordt onderstreept dat zij van mening zijn dat onwenselijke situaties rondom aanbestedingen voorkomen moeten worden door middel van goed marktgedrag van partijen in de keten. De Code heeft tot doel de kwaliteit van de diensten alsmede de werkomstandigheden en sociaal werkgeverschap te waarborgen en zo de neerwaartse prijsspiraal te doorbreken.

Spelregels
Opdrachtgevers, opdrachtnemers, werknemersorganisaties en tussenpersonen die de Code ondertekenen, moeten zich houden aan de spelregels van de Code. Bij de Code zijn vier sectoren aangesloten. Naast de catering (Veneca tekende al eerder) zijn dat de schoonmaak- en glazenwassersbranche, de beveiligingsbranche en de verhuisbranche.

Codekamer
Onder de Centrale Code opereert per sector een Codekamer. De Codekamers dragen het gedachtegoed van de Code mede uit en komen in actie waar nodig/gevraagd door één of meer partners in de branche in geval van onwenselijke aanbestedingstrajecten. Ook in het voortraject kan de Codekamer Contractcatering een rol vervullen.