nieuws

Achterhoekse ondernemers starten ambachtelijke ijs-catering

Catering 4072

De Timp Evenementenservice uit Zieuwent en IJsboerderij De Steenoven uit Hummelo slaan vanaf dit voorjaar de handen ineen. Met Alie & Ko brengen zij een nieuw merk op de markt: eerlijk Achterhoeks ijs voor evenementen door heel Nederland. Het doel? Mensen een goed gevoel laten krijgen bij het eten van een ijsje dat zo dicht mogelijk bij de natuur is gebleven.

Achterhoekse ondernemers starten ambachtelijke ijs-catering

Luuk Domhof van De Timp en Ronald Pelgrom van De Steenoven ontmoeten elkaar in de zomer van 2016 op een food evenement in Italië. Hier zien ze hoe trots de Italianen op hun ambachtelijke producten zijn.  Ook werken ze in de regio optimaal samen. Domhof en Pelgrom zien dit als een kans om de Italiaanse coöperatieve gedachte in de Achterhoek voort te zetten. Luuk Domhof: ‘Veel bedrijven doen op hun eigen, individuele manier hun ding. Eigenlijk is dat best raar. Door samen te werken kun je elkaar alleen maar versterken. Je hebt een groter netwerk en dus meer draagvlak voor je product’.

Eerlijk Achterhoeks ijs

Alie & Ko staat niet alleen voor een unieke Achterhoekse samenwerking, maar vooral ook voor een ijsje dat zo dicht mogelijk bij de natuur blijft. Dat zie je terug in de werkwijze: ‘Ronald maakt op een zo natuurlijk mogelijke wijze ijs van de melk van Achterhoekse koeien, die zoveel mogelijk in de wei lopen. Ook bij De Timp proberen we op facilitair gebied zo goed mogelijk om te gaan met onze aarde, zo rijden al onze auto’s op biodiesel en wekken we onze eigen energie op door zonnepanelen’, aldus Domhof.

Vanaf 1 mei is het ijs van Alie & Ko te verkrijgen op diverse evenementen door heel Nederland. Daarnaast verzorgt Alie & Ko ook ijsbuffetten voor kleinere evenementen en feesten, dit is indien gewenst te combineren met een snackbuffet van De Timp.

Reageer op dit artikel