nieuws

Ria Joosten koopt failliet Kasteel Eyckholt

Catering 4847

Ria Joosten Catering en Evenementen heeft het failliete Kasteel Eyckholt in Roosteren gekocht. Het gaat om zowel vastgoed als exploitatie. Joosten wil op 4 juli 2017 weer gasten ontvangen in het restaurant.

Ria Joosten koopt failliet Kasteel Eyckholt
Ria Joosten, archiefbeeld Misset Catering.

Het kasteel sloot begin april de deuren toen de vorige eigenaar, Pieter Hofman, het hoofd niet meer boven water kon houden. Chef-kok van de locatie was Sebastian Kuhn, gastvrouw Helen Pereboom. Het is niet bekend of beide terugkeren in het nieuwe team van Ria Joosten.

Ria Joosten is met haar catering- en evenementenbedrijf vooral in Noord-Limburg actief, het kasteel in Roosteren ligt in midden Limburg en met de aankoop wil ze haar activiteiten in deze regio uitbreiden. Joosten heeft ongeveer 140 medewerkers. Ze werd in 2014 verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar. Eerder kreeg ze de titel Meest Markante Horecaondernemer van het Jaar. Zeer recent kreeg ze een plek een de Next Women 100. Een ranglijst met 100 inspirerende vrouwen die een bedrijf leiden met een omzet boven de 2 miljoen euro.

Kasteel Eyckholt

Kasteel Eyckholt werd half april door de rechter failliet verklaard, meldt 1Limburg. ‘Het restaurant ging per direct dicht en het pand werd te koop gezet. De toenmalige eigenaar is hoofdverdachte in een grote fraudezaak. Hij wordt verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering.

Ria Joosten

Joosten wil als nieuwe eigenaar het restaurant zo snel mogelijk weer openen voor gasten. Verbouwingen worden pas op een later tijdstip uitgevoerd. Voorlopig verandert alleen de menukaart; zowel de naam Kasteel Eyckholt als de inrichting en stijl zullen nagenoeg gelijk blijven.

Reageer op dit artikel