Goud voor runderstoofvlees Snacksalon De Schelp

Goud voor runderstoofvlees Snacksalon De Schelp

Tijdens de presentatie van het boek De Smaak van Kaag en Braassem kregen Marcel Norder en Frank Straver van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen een oorkonde uitgereikt voor een met goud bekroonde ambachtelijke specialiteit, het huisgemaakte runderstoofvlees.

De jury van keurmeesters oordeelde als volgt over het huisgemaakte Runderstoofvlees: 'Het stoofvlees is gemaakt van goed doorregen sucadelappen, gestoofd met o.a. uien, knoflook, peen, prei, bouillon, donker bier en een mix van kruiden. De steranijs geeft een extra dimensie aan het geheel. Het stoofvlees is mooi van structuur en het vlees smelt als het ware op de tong. Met de frietjes van De Schelp is dit stoofvlees een ware traktatie.'

recept runderstoofvleesVoor dit huisgemaakte stoofvlees kregen de makers ervan een oorkonde, zodat deze erkenning duidelijk kenbaar kan worden gemaakt in de zaak. De oorkonde dient verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Keuringen van ambachtelijke producten doen slagers en bakkers al meer dan een eeuw. Sinds kort laat de Vereniging Professionele Frituurders het Nederlands Frituurcentrum keuringen uitvoeren van specialiteiten die voortkomen uit het frituurambacht.

Leestip: 'Huisgemaakte friet is geen hype, maar een blijvertje'

Keuringsprocedure

Frituurprofessionals kunnen jaarlijks maximaal 3 specialiteiten bij het Nederlands Frituurcentrum ter keuring aanbieden. Naast de ambachtelijke bereiding, letten de keurmeesters van het frituurcentrum op aspecten als geur, smaak, samenstelling, uiterlijk voor en na de eindbereiding en de productbeleving.