Pouw legde zijn definitie van wat een goede hamburger is neer tijdens de presentatie van de Hilton Classic US burger, een hamburger exclusief gemaakt voor alle 182 Hilton hotels in Europa. Nice to Meat won de tender is gaat naar schatting 750.000 tot één miljoen burgers per jaar leveren aan de hotelketen.
Volgens Pouw is de grofheid van de structuur van het vlees een belangrijk aspect van een goede burger. Zonder het te willen verklappen is de burger van Hilton in de molen gemalen op acht of tien millimeter.
‘Verder is van belang dat het te malen vlees uit één blok bestaat. Zo is er minder kans op bacteriologische besmetting. Wij kiezen voor het ras Black Angus en dan specifiek voor vlees uit de hals’, aldus Pouw.
Hamburger
Pouw: ‘De ideale verhouding van vlees-vet is 81-19 procent. De kwaliteit van hamburger wordt ook bepaald door de laatste levensdagen van een rund. Met extra goede voeding en een stressloze behandeling krijg je nog beter en lekkerder vlees’.
Over de gemiddelde hamburger in de Nederlandse horeca is Pouw duidelijk. ‘In ons land kennen we een soort van gehaktbal die fijn van structuur is en vol met kruiden. En dan diepvries gezaagd wordt zoals hij eruit ziet als een sjoelschijf’.
Tip
In de eerst volgende