Derde vestiging Frietboutique geopend

Derde vestiging Frietboutique geopend

Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden hebben samen met Vera Stouten alweer de derde vestiging van de Frietboutique geopend in Rotterdam, Hillegersberg.

De ondernemers waren al langer op zoek naar een locatie in Hillegersberg. Toen het pand op de Bergse Dorpsstraat op hun pad kwam, waren ze dan ook snel verkocht. ‘Het is echt een zaak voor de buurt, gericht op gezinnen. We zijn heel warm onthaald in de buurt. Ze konden niet wachten tot we opengingen en wij uiteraard ook niet’, vertelt Pebbles van Noorden trots.

Een derde ondernemer

Mede-ondernemer van de derde vestiging is Vera Schouten, die de zaak ook gaat runnen. Afgelopen 2 jaar heeft zij ervaring opgedaan bij de Frietboutique op de Witte de Withstraat.

Binnen is plaats voor zo’n dertig gasten, buiten is er ruimte voor een gezellig terrasje met uitzicht op de Bergse Voorplas. Echte eyecatchers op de gloednieuwe locatie zijn de luxe gouden bakwand en de tegels.

Het assortiment is breed. Van de bekende handgesneden friet van duurzame onbehandelde Agria-aardappels die rechtstreeks worden ingekocht van de boer tot ambachtelijke vlees, vegetarische en vegan snacks. Denk hierbij aan bitterballen van Banketbakkerij van der Heijden, luxe kreeft- en garnalenkroketten van Patisserie Holtkamp, oesterzwamkroketten van RotterZwam en de culinaire frikandel van Le Frique.

IJs

In de ijsvitrine vind je zestien wisselende ijssmaken van De IJswinckel in Hillevoetsluis. Hiervan worden ook huisgemaakte milkshakes en ijskoffie (met Giraffe Coffee Roasters koffie) gemaakt.

Voor het frietje stoofvlees is een lokale samenwerking opgetuigd met de gerenommeerde Slagerij B. Tol & Zn.

Omdat deze Frietboutique is gelegen aan de Bergse Voorplas is een borrelbox ontwikkeld voor gasten die langs varen. Deze is gevuld met bitterballen, truffelkroketjes, frikandellen, oesterzwambitterballen, kaasstengels en diverse sausjes.

Frietboutique

Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden startten in 2013 de IJsboutique in Amsterdam Oud-Zuid. Om ook in de wintermaanden te kunnen blijven verkopen, gingen ze op zoek naar de beste aardappelen van het land. Deze vonden ze bij de boer in Zeeland en zo besloten ze de Frietboutique op te richten met handgesneden, verse friet van eigen bodem.

In 2017 kozen de dames voor Rotterdam als locatie en openden een tweede vestiging op de Witte de Withstraat. 4 jaar later kon ook Rotterdam-Noord zich gelukkig prijzen en opende Frietboutique Hillegersberg.

Frietboutique Hillegersberg is dagelijks geopend van 12.00 tot 22.00 uur.