nieuws

Jaargids Lekker kuist z’n taal

Horeca

De culinaire jaargids Lekker gaat z’n taal kuisen. ‘Het dit jaar gehanteerde taalgebruik zullen we in de toekomst vermijden’, zegt uitgeefster Ellis Simonis in een gezamenlijk met Koninklijk Horeca Nederland (KHN) uitgegeven persbericht.

De toezegging volgt op een ‘goed gesprek’ dat de sector restaurants van KHN met uitgeefster en hoofdredactie van Lekker heeft gevoerd. Aanleiding was de wijze waarop Lekker in de gids van 2001 over restaurant Mariënhof in Amersfoort berichtte en daarbij vooral eigenaar Jon Sistermans en chef-kok Mandy de Jong een veeg uit de pan gaf. Uitgever Simonis achteraf in het persbericht: ‘Dat spijt ons zeer. Het is nooit onze bedoeling geweest om de gehele branche te schofferen.’Simonis heeft in het gesprek echter eveneens duidelijk gemaakt ook in de toekomst een kritische en objectieve gids te zullen maken. Voorzitter Leo van Eeghem van de sector Restaurants van KHN zegt een goed gevoel aan het gesprek te hebben overgehouden. Vertegenwoordigers van de gids en de restaurantbranche zullen voortaan elk jaar bij elkaar komen.