nieuws

Appels voor Els Borst

Horeca

Het Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit is gestart met een nieuwe campagne om het belang van groenten en fruit voor de volksgezondheid te onderstrepen. Met de campagne ‘Nieuwe Oogst, proef ze’ handelt het Voorlichtingsbureau in opdracht van de Nederlandse telers (NFO), de veilingen (DPA) en de handel (Frugi Venta).

Hoewel de campagne in principe draait om groenten en fruit in het algemeen, staat de appel centraal. Het startsein van de campagne was dan ook de officiële overhandiging van een mand appels aan minister Els Borst van Volksgezondheid Welzijn en Sport in de Trèvezaal aan het Binnenhof in Den Haag. Zij kreeg ook de Appelwijzer overhandigd, met een overzicht van alle Nederlandse appels en een aantal tips en wetenswaardigheden daarbij.

Volgens het Voorlichtingsbureau eten Nederlanders nog altijd te weinig groenten en fruit. Minder dan een vijfde haalt de aanbevolen hoeveelheid van elke dag twee ons groenten en twee stuks fruit. En dat terwijl volgens het bureau aangetoond is dat groenten en fruit het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diverse soorten kanker kunnen verkleinen. De ‘Nieuwe Oogst’ campagne brengt de Nederlandse appeloogst onder de aandacht door middel van radio- en televisiespots, advertorials in huis-aan-huisbladen en advertenties op de voorpagina’s van dagbladen.

Reageer op dit artikel