nieuws

Nijmeegse Vierdaagse drukst bezocht

Horeca

De Nijmeegse Vierdaagsefeesten waren in 2001 voor het vijfde opeenvolgende jaar het drukst bezochte evenement in Nederland. Er kwamen één miljoen bezoekers op het stadsfestijn af. Dat blijkt uit de jaarlijkse Evenementen Top 100, samengesteld door onderzoeksbureau ReSponse Evenementen Monitor.

De Tilburgse kermis steeg met stip van plaats acht in het jaar 2000 naar de tweede plaats dit jaar. Het volksvermaak trok 950.000 bezoekers. Door de opmars van de kermis zakte de Marathon van Rotterdam (800.000 bezoekers) van de tweede naar de derde plaats.

Het onderzoeksbureau keek dit jaar voor de samnestelling van de Evenementen Top 100 niet alleen naar de bezoekersaantallen. Ook de aandacht in de media werd meegewogen. Daardoor kwamen evenementen als het ABN AMRO tennistoernooi, het North Sea Jazz Festival, Lowlands en Pinkpop voor het eerst in de top honderd. Totaal stonden de honderd grootste publieksevenementen van Nederland garant voor ruim 23.651.000 bezoekers.

Reageer op dit artikel